Fysieke Retail

De afgelopen jaren heeft het internet een grote impact gehad op de fysieke Retail. Sinds de Corona pandemie zijn deze ontwikkelingen in een stroomversnelling geraakt en is het online winkelen nog populairder geworden. De fysieke Retail is zichzelf aan het hervormen om hier een goed antwoord op te vinden. Het is nu belangrijker dan ooit de toegevoegde waarde van Retail zo goed mogelijk te benutten en hier zijn zeer geschikte instrumenten voor. De klantbeleving moet een dermate meerwaarde bieden om deze te verleiden naar een fysiek adres te komen in plaats van achter de PC te blijven. Megalux kan een cruciale rol spelen in die meerwaarde door de klantbeleving naar een hoger niveau te tillen. Met het gebruik van LED Displays op strategische plekken en met de juiste content, komt een bezoeker in een wereld terecht waar een scherm van een PC of een Smartphone nog niet bij in de buurt kunnen komen. Wij hebben genoeg Retailers in dit proces begeleidt wat heeft geresulteerd in een stijging van het aantal bezoekers en omzet. In het proces voorafgaand aan het gebruik van LED Displays komen dan bijvoorbeeld de volgende zaken aan bod:

  • Wat is de doelgroep?
  • Betreft het Indoor of Outdoor Schermen?
  • Welke locatie is het meest geschikt?
  • Wat voor type Scherm is het meest geschikt?
  • Welke content is het meest geschikt?
  • Is Cloud Software vereist?

Wat is de doelgroep?

Afhankelijk van de doelgroep moet worden bepaald welk type Display het meest geschikt is. De jeugd is gevoelig voor grote schermen en ervaart deze als indrukwekkend. Het is niet voor niets dat Bioscopen die films vertonen voor die doelgroep vaak zeer groot formaat schermen hebben en de cijfers laten zien dat hoe groter het scherm, hoe meer jeugd eropaf komt. Op dit moment is het Imax scherm in Leonberg het grootste scherm ter wereld met een afmeting van 38 bij 22 meter. Voor de ouderen blijkt dit niet te werken, deze doelgroep die vaak Filmhuizen bezoekt prefereren schermen van gangbare formaten. Belangrijk is dus te bepalen welk Display het meest wordt gewaardeerd door jouw doelgroep.

Betreft het Indoor of Outdoor Schermen?

Een van de belangrijkste onderdelen van beleving betreft visuele waarneming. Hoe groter de impact daarvan, hoe meer de klant-emotie geraakt wordt met een positieve koopimpuls tot gevolg. Wordt er gekozen voor exposure binnen of buiten? Hier moet van tevoren goed over worden nagedacht want een Outdoor scherm kan wel naar binnen worden verplaatst, maar een Indoor niet naar buiten. Outdoor schermen beschikken over kwalificaties die ze bestand maken tegen weersinvloeden zoals direct zonlicht, stof, extreme temperaturen en regen. Indoor schermen hebben deze eigenschappen niet waardoor ze niet geschikt zijn voor Outdoor gebruik. Denk dus goed na over de vraag of je binnen of buiten exposure wilt bereiken.

Welke locatie is het meest geschikt?

Hoewel dit misschien niet zo’n heel spannend criterium lijkt, is het dat wel degelijk. Er moet een analyse worden gemaakt van het traject dat een bezoeker aflegt en op welk moment deze bezoeker het beste de informatie tot zich kan nemen. Gebeurt dit in een te vroeg stadium dan is een bezoeker mogelijk niet geïnteresseerd, gebeurt dit te laat dan gaat de toegevoegde waarde verloren. In de entree van een warenhuis beelden vertonen van een artikel waarin maar een kleine doelgroep is geïnteresseerd is een duidelijk voorbeeld van lage marktwaarde. Als ditzelfde scherm op de afdeling geplaatst wordt waar deze kleine doelgroep zich toch al begeeft, dan halen we met hetzelfde scherm al een vele hogere marktwaarde. Dit voorbeeld spreekt voor zich. Maar ook op de afdeling zelf komt het nauw, wordt het scherm geplaatst in het looppad waar bezoekers zo snel mogelijk doorheen willen of staat het scherm tussen de artikelen geplaatst waar het een hogere attentiewaarde heeft omdat de klant zijn/haar locatie heeft bereikt en zich wil oriënteren op de artikelen. In de oriëntatiefase is een klant zeer gevoelig voor extra informatie.

Wat voor type Scherm is het meest geschikt?

Megalux biedt verschillende soorten Displays aan en ook hier moet worden nagedacht welke type scherm het meest geschikt is. Los van het formaat en de kleur van het scherm kan er ook gekozen worden voor gebogen schermen. Zelfs in een volledige cirkel. We kunnen ze zelfs speciaal op maat maken. Nagenoeg ieder formaat is mogelijk. En er is nog meer mogelijk. Een regulier groot scherm in de etalage neemt het zicht naar binnen weg. Daarvoor bestaat echter een perfect oplossing in de vorm van een transparant LED Display. Met dit type Display wordt zowel de content vertoont en kan de bezoeker ook door het scherm heen in de winkel kijken. Met de content en instellingen kan worden bepaald hoeveel procent doorkijk er gewenst is. Zo kan er zowel overdag als ’s-Avonds voor het beste effect worden gezorgd. Het is de kunst een unieke en waardevolle ervaring te creëren voor de klant. Dat wat online niet mogelijk is.

Welke content is het meest geschikt? 

Retailklanten oriënteren zich voorafgaand aan hun bezoek aan een winkel vaak al via het internet. In de toekomst zal het koopproces voor sommige producten of diensten dan ook steeds vaker in een mix tussen on- en offline plaatsvinden. Controle over de customer journey is daarbij essentieel. De fysieke retailomgeving moet een logisch vervolg geven aan de onlineklantreis die een consument al heeft afgelegd. Zo kun je met een LED Display heel makkelijk je online content naar je offline omgeving halen. En dat biedt grote voordelen. In termen van klantreis, beleving, uitstraling en uiteindelijk ook klantbesteding. Beleving wordt daarbij steeds meer een belangrijke sleutel tot succes.

Is Cloud Software vereist?

Grote visuele impact wordt bij uitstek bereikt door het inzetten van LED Display technologie van Megalux. Het maximale resultaat wordt bereikt door de schermen interactief aan te sturen om de meest relevante informatie over te brengen naar de klant. In combinatie met onze Cloud Software kun je voor meerdere vestigingen je content centraal regelen. Erg handig wanneer er meerdere vestigingen zijn. Hiermee zorg je dus voor een eenduidige consistente beleving. In al je vestigingen. Vanuit het hoofdkantoor kan worden gekozen voor variërende content op basis van tijdstip, locatie of speciale aanbiedingen. Het is dus mogelijk met onze Cloud Software een onbeperkt aantal schermen in één keer aan te sturen, of elk scherm apart of de schermen te bundelen. Dus ook alleen het scherm van een bepaalde afdeling over meerdere vestigingen. Iedere combinatie is mogelijk en hierdoor kan veel sneller en effectiever geschakeld worden.

Conclusie

Ook voor de Retail heeft een LED Display toegevoegde waarde. Die vertaalt zich bijvoorbeeld in een betere klantreis. Een naadloze aansluiting tussen online en offline presence. En het behalen van hogere verkoopcijfers. Door de ongekende variatie aan mogelijkheden kunnen klanten worden verleid zich weer naar een vertrouwde winkel te begeven in plaats van het onpersoonlijke internet. Wij hebben met succes meerdere Retailers in dit proces begeleid. Ben je hier nieuwsgierig naar dan zal een van onze experts je met plezier uitleggen hoe wij dit hebben gerealiseerd en hoe we jou ook goed op weg kunnen helpen. Wil je weten hoe? Neem contact op! Megalux, visualizing your business!

We laten je een aantal mooie voorbeelden zien. De mogelijkheden zijn eindeloos.

We bellen je graag om je er meer over te vertellen!

Klanten

Ready to visualize your business?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossing die Megalux en haar partners jou kunnen bieden? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op.