Sport industrie

Sport speelt een belangrijke rol in het leven van velen. Of we het nu hobbymatig beoefenen of professional zijn. Het genieten van sport is voor veel mensen erg belangrijk. Sport is emotie. Afzien. Meeleven. En vaak super spannend. Sport is bij uitstek een sector waarbij visuele beleving enorm belangrijk is.

Beleving staat centraal binnen plekken zoals sportcentra, fitnessclubs, voetbalstadions en racecircuits. Voor deze stadions, velden, clubs en andere plekken waar we sport bekijken, beoefenen en beleven is het publiek een belangrijke factor die de nodige aandacht verdient. Publiek bij professionele sportwedstrijden vormt vaak een onmisbare schakel in de begroting. Het is dus van groot belang om voor een optimale beleving te zorgen.

Het gebruik van LED Display toepassingen vergroot de beleving bij publiek en sporters. De Verenigde Staten loopt al jaren in deze ontwikkeling vooruit en Europa heeft wat meer tijd nodig voordat succesvolle marketingconcepten hier voet aan de grond krijgen. We hoeven maar naar professionele basketbal-, honkbal- of ijshockeywedstrijd te kijken en we zien levensgrote schermen, gepositioneerd op verschillende locaties. Dit heeft meerdere belangrijke voordelen:

  • De wedstrijdbeleving wordt naar een hoger niveau getild
  • Het publiek heeft gedetailleerder zicht op de wedstrijd
  • Scores en andere belangrijke meldingen kunnen goed zichtbaar gepresenteerd worden
  • Voor, tijdens en na de pauze is reclame mogelijk
  • Het stadion oogt moderner t.o.v. stadions zonder schermen
  • Hogere algemene tevredenheid onder het publiek
  • Maximale output van reclameboodschappen

Fans worden in sportstadions premium visuele ervaringen geboden met LED Displays. Zoals bij de Tampa Buccaneers. Premium seizoenkaarthouders worden daar met de nieuwste gebogen LED Displays op de hoogte gehouden van game statistieken. Waar je je ook bevindt in het stadion, je hebt altijd goed zicht op de wedstrijd. Ook het plaatsen van meerdere kleinere LED Displays in de publieke ruimtes zoals de wachtrijen voor de horecagelegenheid of de toiletten worden enorm gewaardeerd door bezoekers omdat ze hierdoor geen moment van de wedstrijd hoeven te missen. Bijkomend voordeel is dat ook hier de reclame-inkomsten worden vergroot. De attentiewaarde is op dit soort locaties hoog door de verveling tijdens het wachten en dit leidt tot positieve rendementen.  Ook hier is het mogelijk de bezoekers te voorzien van belangrijke informatie zoals de verwachte wachttijd, de score van de wedstrijd, menu’s, etc. De reclame-inkomsten worden ook vergroot doordat het aantal klantcontactpunten worden uitgebreid. En prijstechnisch is dit altijd interessant. De meest ideale manier om customer engagement en customer spending te verhogen.

In de combinatie met data vormt het gebruik van LED Displays ook binnen sports een uiterst krachtig middel. De schermen verbeteren de klantervaring door fans bijvoorbeeld op de hoogste te houden van wachtrijen bij de toiletten of de horeca. Door deze gegevens te presenteren aan het publiek wordt de horeca inkomsten vergroot. Wanneer een bezoeker namelijk de moeite neemt om zijn/haar zitplaats te verlaten, om vervolgens door de lange wachtrij met lege handen terug te keren, is dit allesbehalve gunstig te noemen. Een tweede poging wordt vaak zo lang mogelijk uitgesteld of zelfs gestaakt. Dat wil je te allen tijde voorkomen. Wanneer er meerdere horecapunten aanwezig zijn in het stadion kan op het Display de wachttijden van alle punten onder elkaar gepresenteerd worden. Mat maximale omzet voor de horeca als resultaat.

Statische bewegwijzering, spandoeken en reclameborden zijn geen enkele partij meer in vergelijking met de flexibiliteit en impact van LED Displays. Doordat de schermen in de afgelopen jaren steeds gunstiger geprijsd zijn, wordt het economische omslagpunt steeds sneller bereikt. Er zijn geen legitieme redenen meer om voor traditionele marketingconcepten te kiezen op locaties waar veel publiek aanwezig is zoals in de sportbranche. De content blijft tijdens de hele wedstrijd dynamisch en dat wordt verfrissend ervaren en meer bekeken dan statische reclame.

Megalux voorziet al vele jaren zowel professionele als niet professionele sport gelegenheden van LED-oplossingen. Zo hebben we voor diverse profvoetbal clubs het gebruik van de digitale logowand geïntroduceerd. In de persruimte van deze Premiera Division club werd de traditionele logowand vervangen door een LED display.

En daarmee kwam een einde aan het vaak tijdrovende werk van het aanpassen van de logowand. Dat moest namelijk niet alleen gebeuren voor het eerste team maar vaak ook voor de andere teams van de club die van de ruimte gebruik maken. Bijkomend voordeel is dat de logowand nu ook kan worden benut om spelmomenten te bekijken en bespreken. Iets wat daarvoor dus niet mogelijk was. Legio voordelen en het besluit tot aanschaf was snel gemaakt. Ook ons eigen PSV-stadion en andere topclubs maken gebruik van onze impactvolle LED Display oplossingen.

Behalve in de grote stadions zijn er in de sportbranche nog vele andere toepassingen mogelijk. Binnen de fitness industrie bijvoorbeeld doet digitalisering steeds meer zijn intrede. Met o.a. het gebruik van Display toepassingen voor groepslessen en trainingsconcepten. Zulke LED Display toepassingen kunnen vervolgens in een handomdraai omgetoverd worden tot onderdeel van een flitsend interieur of worden benut voor reclamedoeleinden. Doordat LED Displays steeds betaalbaarder worden vallen dit soort oplossingen ook voor de kleinere lokale sportschooleigenaar steeds vaker binnen het budget. Ook hier zijn de praktische voordelen enorm; een zaal voor groepslessen kan zo worden ingezet voor digitale lessen. Online lessen in combinatie met technologie zoals myzone. Op deze manier kunnen de prestaties van de deelnemers door de instructeur op groot scherm kunnen worden bijgehouden.

Megalux heeft al veel klanten in de sport industrie voorzien van oplossingen die perfect passen bij hun specifieke situatie en wensen. We komen graag met je in gesprek om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn en hoe we het maximale kunnen bereiken binnen jouw budget. Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Laat je door ons vrijblijvend adviseren.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op! We helpen je graag verder.

Megalux, visualizing your business.

We laten je een aantal mooie voorbeelden zien. De mogelijkheden zijn eindeloos.

We bellen je graag om je er meer over te vertellen!

Klanten

Ready to visualize your business?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossing die Megalux en haar partners jou kunnen bieden? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op.