Indoor

Een Indoor LED Scherm is ontworpen om gebruikt te worden in binnenruimtes. Behalve in winkel-, kantoorpanden of bedrijfsruimtes zijn deze schermen ook geschikt om te gebruiken bij beurzen en evenementen. Eigenlijk zijn deze schermen overal te plaatsen, zolang ze maar niet blootgesteld worden aan regen. De keuze voor het juiste type scherm is geen sinecure, hier moet van tevoren goed over nagedacht worden. Enkele punten die bepalend zijn voor je keuze:

  • Wat is het doel dat je wilt bereiken?
  • Welke doelgroep wil je aanspreken?
  • In welke ruimte en waar moet deze geplaatst worden?
  • Hoeveel licht is er in de ruimte aanwezig?
  • Wat is de minimale en maximale kijkafstand tot het Display?
  • Wat zijn de beeldeisen?
  • Welke content wil je gaan vertonen?
  • Wordt het een recht, gekromd of 360° Display?

We geven je wat meer inzicht in bovenstaande punten en de vragen die met jouw Indoor LED Display te maken hebben:

Welk doel wil je met het Indoor LED Scherm bereiken?

Wil je het scherm gebruiken om jouw klanten of bezoekers alleen van informatie te voorzien of gaat het scherm ook een commerciële functie vervullen door jouw producten of diensten te presenteren?  Of wellicht wil je het gebruiken voor presentaties? Voor elk doel is weer een andere type scherm het meest geschikt. Een Indoor LED Scherm hoeft niet noodzakelijkerwijs groot te zijn, het is ook mogelijk om twee of meer Displays naast elkaar te plaatsen. Of een kleiner formaat Display te gebruiken.

Welke doelgroep wil je aanspreken?

Voor de jeugd gelden andere regels dan voor volwassenen of ouderen. Bij de jeugd dienen de beelden flitsend, indrukwekkend en krachtig te zijn en spreken we van een high output. Bij volwassenen of ouderen is dit contraproductief want dit is vaak te overweldigend. Hier adviseren we een medium of soms zelfs low output, dus laag contrast en rustige kleuren.

In welke ruimte en waar moet deze geplaatst worden?

Een LED Display voor binnen moet perfect afgestemd worden op de ruimte en de gedragingen van de kijkers. Zitten de kijkers stil (bij een presentatie) of zijn het passanten (bij een beurs)? In welke ruimte en waar in die ruimte zal het scherm voor de hoogst mogelijke attentiewaarde zorgen? En aan wat voor soort wand monteer je dit scherm? In modernere kantoor, bedrijfs- en winkelruimtes staan vaak voorzetwanden of metalstud-wanden. Daaraan kun je niet zomaar een LED Display ophangen. Houd er ook rekening mee dat er stroom en datalijnen via deze wand aangevoerd moeten worden.

Hoeveel licht is er in de ruimte aanwezig?

Is er in de ruimte veel of weinig licht aanwezig? Hoe minder licht er in de ruimte aanwezig is, hoe minder het aantal lumen dat nodig is om goed zichtbare beelden te produceren. Als er direct zonlicht op het scherm zal schijnen is het verstandig om voor een Etalage scherm  te kiezen. De meeste Indoor Displays zijn geschikt om in een gemiddelde ruimte krachtige beelden te produceren maar het is altijd verstandig dit van tevoren te meten.

Wat is de minimale en maximale kijkafstand tot het LED Scherm?

Zowel de minimale als de maximale kijkafstand is van belang. Een grote kijkafstand heeft gevolgen voor de omvang van het scherm en het aantal Led’s. Maar ook de minimale kijkafstand is van belang! Wil je een groot scherm en dat klanten ook van dichtbij dit beeld met plezier bekijken? Kies dan voor HD. De kijkafstand heeft een direct verband met de pixelpitch die je kiest.

Wat zijn de beeldeisen van het Indoor LED Scherm?

Dit is al grotendeels bij de kijkafstand besproken, maar soms zijn de beeldeisen zeer laag en voldoet een eenvoudig scherm met lage resolutie en kleurdiepte. Bij een beurs kan een eenvoudig scherm al prima geschikt zijn als deze alleen dient om de sfeer te verhogen, maar bij professionele presentaties of conferenties zullen de beeldeisen hoger zijn.

Welke content wil je gaan vertonen?

Ook dit is van belang voor de keuze van het juiste scherm. Zijn het voornamelijk statische beelden met weinig kleur, puur ter illustratie, of zijn het snelle bewegende beelden met hoge frame rates (beelden per seconden) die grote indruk moeten maken? En gaat dit live gestreamd worden of wordt het afgespeeld vanaf een vaste drager? Hoe complexer de content, hoe professioneler scherm er vereist is.

Wordt het een recht, gekromd of 360° Display?

Het merendeel van de LED Displays wereldwijd hebben een strakke, rechte achterkant. Dat is begrijpelijk omdat ze vaak aan een vlakke muur of wand hangen. Het is echter ook mogelijk om schermen te gebruiken die gekromd of zelf cirkelvormig zijn. Wij kunnen bijna iedere gewenste kromming leveren, van licht gebogen tot 360°. Hierdoor kun je op een zeer opvallende en indrukwekkende manier beelden presenteren.

indoor LED Scherm XFR

XFR series indoor

Dit indoor LED Scherm is ideaal voor reclame in winkels, klinieken, bioscopen, winkelcentra, luchthavens en treinstations.

Indoor Led scherm XFN

XFN series indoor

Met de XFN Series kan men een HD LED Scherm realiseren, bijvoorbeeld Full HD, UHD en zelfs 4K.

RNX series indoor

Dit LED scherm biedt de mogelijkheid om bochten, cirkels, etc. te maken. Hiermee kunt u dus schermen in bijzondere vormen opstellen.

PMI series indoor

Dit LED scherm is speciaal ontwikkeld voor indoor gebruik in sportstadions. En wordt toegepast als perimeterreclame.

Indoor LED Display toepassingen

Meer informatie over de meest gekozen Indoor LED Display toepassingen van Megalux vind je hieronder. Kun je het product dat je zoekt niet vinden? Bel of mail ons dan even contact@megalux.nl . Grote kans dat we het product dat je zoekt namelijk wel maken.

Megalux Indoor LED Displays zijn perfect geschikt om jouw boodschap, merk en content op indrukwekkende wijze in beeld brengen. Onze LED Displays zijn van dusdanige kwaliteit dat ze een helder, scherp en contrastrijk beeld geven. Niet voor niets zijn al veel van onze schermen op publieke locaties geplaatst. Onze Indoor LED Displays hebben een IP40 Protectiewaarde wat betekent dat ze bestand zijn tegen spatwater en stof. Bij Megalux ontwikkelen en fabriceren we onze LED Displays zelf en dat doen we zoveel mogelijk circulair. Ook wij hebben duurzaam en verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Onze klanten kunnen gebruik maken van het circulaire model van Megalux, hiervoor hebben we onze Second Life & Recycling Programs in het leven geroepen. Onze LED Displays worden dan na gebruik door ons teruggenomen en in de fabriek volledig gerecycled. Onze CO2-footprint en restafval wordt hiermee tot een minimum gereduceerd.

Conclusie

Wanneer je deze afwegingen hebt gemaakt ben je al een heel eind op weg naar een passende keuze voor jouw Indoor LED Display. Waar je ook voor kiest, Megalux LED Displays brengen jouw boodschap op indrukwekkende wijze over. Impact maken op de manier zoals die is vereist, opvallend, of als onderdeel van de ruimte. We ontwikkelen de beste toepassingen voor jouw situatie. Dat doen we geheel in eigen huis.

Onze productlijnen zijn van hoge kwaliteit en kunnen zich meten met de mondiale topmerken. Samen met onze partners kunnen we jouw keuze voor een Megalux Indoor LED LED Display van A tot Z begeleiden. Wil je meer weten van een bepaald product? Of zie je niet het product dat je zoekt? Neem gerust even contact met ons op. We helpen je graag verder.

Megalux, visualizing your business!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossingen die Megalux voor jouw bedrijf heeft?

Indoor

Een extra dimensie toevoegen aan je kantoor, winkel of zakelijke ruimte, hoe doe je dat? Je wilt jouw..

Outdoor

Je visuele impact vanaf jouw fysieke locatie exponentieel vergroten? Meer klanttraffic creëren…

Etalage

Je wilt maximale impact maken met je etalage. Al eens aan digitaal gedacht? Je hebt mooie raampartijen…

Klanten

Ready to visualize your business?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossing die Megalux en haar partners jou kunnen bieden? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op.