Health Care

De Healthcare sector kent buiten de reguliere ziekenhuizen ook veel zelfstandige behandelcentra en privé klinieken. In het verleden werden deze zelfstandige behandelcentra en privé klinieken vooral geassocieerd met cosmetische ingrepen maar tegenwoordig zijn veel van deze centra ontwikkeld tot volwaardige ziekenhuizen. Het verstrekken van informatie aan bezoekers en patiënten is natuurlijk van groot belang. We zien dat dit nog vaak gebeurt met traditionele middelen zoals uitgeprinte vellen papier, posters of borden. Wat is de meest doeltreffende manier om op locatie de diensten, specialismen en expertises over te brengen naar de consument? Folders, banners en printmateriaal zijn op zich geschikt, maar minder duurzaam, niet flexibel en hebben een lagere attentiewaarde. Maar al te vaak moeten patiënten in een ziekenhuis of privé kliniek nog op zoek naar “informatie” en dat is jammer. Want juist in een plek als deze is klantervaring buitengewoon belangrijk.

LED Display toepassingen kunnen in belangrijke mate bijdragen aan het verbeteren van de klantreis en het klantcontact. Bovendien biedt een LED Display maximale flexibiliteit en ongekend veel mogelijkheden. Binnen de health care bieden LED schermen veel voordelen, vaak direct op basis van een positieve business case.

Veelgebruikte toepassingen

Een veel gebruikte toepassing is het versnellen van de intake van patiënten. Lang wachten voor een loket is voor de meeste patiënten een frustrerend proces. Door het gebruik van interactieve innamekiosken wordt het intakeproces aanzienlijk versnelt. In plaats van te wachten op persoonlijke assistentie wordt het platform onmiddellijk gebruikt om in te checken.

Andere veel gebruikte toepassingen zijn:

·      Patiëntgegevens bijwerken
·      Toekomstige afspraken inplannen
·      Rekeningen beheren en betalen
·      Printen van allerlei documenten
·      Enquêtes invullen
·      Informatie opvragen

Wanneer LED Displays met interessant beeldmateriaal in wachtkamers worden toegevoegd, vermindert dit de waargenomen wachttijd voor patiënten. Een wachttijd van 30 minuten wordt veel korter ervaren wanneer patiënten worden afgeleid door een LED Display met aandachtrekkende content. Deze afleiding heeft als bijkomend voordeel dat het vaak de angst voor een afspraak doet verminderen. Het bieden van vrolijke, onderhoudende en boeiende content helpt de nervositeit en angst van wachtende patiënten te verlagen.
Hierdoor zijn patiënten vaak meer ontspannen voor hun afspraak.

LED Displays kunnen ook belangrijke gezondheid gerelateerde informatie overbrengen. Deze digitale media kunnen gebruikt worden om educatieve inhoud te delen zoals wellness-tips, behandelingsprocedures en medisch advies om mensen te helpen gezonder door het leven te gaan. Makkelijker, sneller en met een veel groter bereik dan traditionele middelen.

Digitale Displays kunnen patiënten ook helpen om sneller hun weg te vinden. In een ziekenhuis of grotere kliniek kan het voor bezoekers verwarrend zijn om de weg te vinden. Met interactieve kaarten en mappen bij de ingang van het gebouw is dit probleem opgelost. In tegenstelling tot statische kaarten, comprimeert en personaliseert deze interactieve tool informatie zodat bezoekers alleen de informatie zien die ze nodig hebben. Hierdoor vinden bezoekers gemakkelijker en sneller hun weg.

Narrowcasting

LED Displays zijn een ideaal middel om verbinding met het personeel te maken. De zorgsector is een persoonlijke branche en patiënten willen graag weten door wie ze behandeld gaan worden. Narrowcasting geeft de mogelijkheid om patiënten op een boeiende manier kennis te laten maken met het team. Er kunnen introductievideo’s worden vertoond die zowel de professionele onderscheidingen als de persoonlijkheid van het team laten zien. Hiermee wordt een sterkere vertrouwensrelatie met patiënten opgebouwd.

En LED Display toepassingen hebben niet alleen toegevoegde waarde voor patiënten. Ook voor zorgmedewerkers bieden deze toepassingen voordelen. Zo kan goed toegepaste digitalisering met Displays de werkdruk op het personeel aanzienlijk verminderen doordat er veel efficiënter gewerkt wordt. Digitale Display toepassingen zijn zeer geschikt voor het opnemen en plannen van afspraken voor patiënten en deze kunnen nieuwe bezoekers uitstekend begeleiden met interactieve bewegwijzeringstools.

Digitale Display toepassingen kunnen ook helpen de zorg beter te organiseren door taken als klantenintake en informatieverstrekking over te nemen. Op het personeel gerichte digitale schermen zorgen voor betere interne communicatie. Bewegwijzering kan informatie delen over de status van de patiënt, personeelsplanning en andere belangrijke communicaties. In een groot kantoor of gebouw kunnen digitale borden overal dezelfde boodschap delen, zodat het personeel altijd op dezelfde pagina staat.

Branding

Digitale Displays kunnen ook bijdragen aan het creëren van een samenhangend merk. Je wilt een zorgpraktijk van een merk voorzien zodat deze zich onderscheidt van de concurrentie en resoneert in de hoofden van patiënten. Digitale tools, zoals private label tv en gepersonaliseerde reclameborden, kunnen helpen jouw merk te promoten en te versterken door de krachtige, visuele manier van communicatie.

Met deze vorm van marketing worden in de regel de marketingkosten enorm verlaagd. Veel materiaal wat in het verleden is gebruikt en met enige regelmaat moest worden geüpdatet beland uiteindelijk in de prullenbak en hoeft niet meer opnieuw te worden besteld. Als de content eenmaal digitaal is verwerkt is het vrij eenvoudig deze opnieuw aan te passen en daarna meteen weer te presenteren. Hier kan offline marketing simpelweg niet tegen op.

Ook kunnen Digitale Displays helpen bij het bieden van openheid. De locaties van veel privé klinieken hebben in de regel een onopvallend karakter. Dat is logisch, want discretie en vertrouwelijkheid is voor veel klanten erg belangrijk. Aan de andere kant is het een gemiste kans. Wanneer een kliniek op een zichtlocatie gevestigd is, of het nu een A locatie is of niet, dan kan op die locatie veel meer informatie naar buiten worden gebracht met een LED Display. Zelfs met een kleiner display worden voorbijgangers attent gemaakt op de mogelijkheden. Veel mensen lopen rond met een latente behoefte op specialistische zorg. Het “digitaal openen van je deuren” kan dan de drempel verlagen.

Bij Megalux voorzien we de Healthcare sector van passende oplossingen voor hun specifieke situatie.

Opvallend of juist terughoudend. Want ook dat laatste kan met een LED Display.
Wil je advies, wij zijn je graag van dienst.

Klanten

Ready to visualize your business?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossing die Megalux en haar partners jou kunnen bieden? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op.