Publiciteit

Een Publicity Company is er op gericht te zorgen voor de beste media-aandacht voor een product, dienst of bedrijf. Het is echter een uitdaging om op te vallen in een wereld die vol is van allerlei soorten reclame. En juist jouw boodschap binnen te laten komen. Een LED-Display is een zeer krachtig instrument wat zich hier uitstekend voor leent. De flexibiliteit is groot, zeker met de opkomst van de nieuwste technologieën. Iedere reclameboodschap vereist een unieke aanpak. Daarom willen we de volgende punten zeker aan bod laten komen:

  • De locatie van het Display
  • De grootte van het Display
  • Het type content wat vertoont gaat worden
  • Statische of Dynamische content
  • Statische of Interactieve content
  • Gebruiker integratie

De locatie van het Display

Afhankelijk van de locatie zal een keuze moeten worden gemaakt voor het meest geschikte Display. Een keuze voor de perfecte locatie van het Display is afhankelijk van vele factoren. Komt het Display in contact met de weerelementen? Is het scherm gericht op het zuidwesten en zal de zon er vaak direct op schijnen? Dat dit erg nauw kan komen illustreert dit prachtige voorbeeld: een LED-Display maakte in een stad reclame voor een pizzeria. Door dit scherm simpelweg 180° te draaien zorgde dit voor een flinke toename van klanten. Het scherm stond in eerste instantie gericht op winkelend publiek wat de stad in ging en de trek is natuurlijk hoger als bezoekers klaar zijn met winkelen. Locatie is dus cruciaal.

De grootte van het Display

Ook over de grootte van het Display moet goed nagedacht worden want een scherm met het onjuiste formaat geeft niet de gewenste impact. In een lift kan een eenvoudig LED-Display volstaan terwijl langs de snelweg een groot, contrastrijk en weerbestendig scherm is vereist. Goed advies door experts is zeer aan te raden want er zijn mogelijk opties waar men niet 1,2,3 aan denkt. Er wordt vaak gedacht dat hoe groter het scherm is, hoe meer aandacht het trekt. In de regel is deze redenering juist, maar er zijn wellicht goedkopere opties die net zoveel en misschien nog wel meer aandacht trekken. Er bestaan bijvoorbeeld ronde schermen, zodat de nieuwsgierigheid al wordt gewekt doordat er maar een deel van het beeld wordt gezien en een bezoeker toch graag alles even wil zien. Los van het feit dat dit type scherm al sowieso de nodige aandacht trekt vanwege zijn unieke vorm.

Het type content dat vertoond gaat worden

Dit wordt vooral bepaald door de doelgroep waaraan deze zal worden vertoond. Maar ook door eventuele regelgeving die van toepassing is. Wat doelgroepen betreft zullen voor de jeugd snel wisselende beelden het meest effectief zijn. Terwijl voor de ouderen stilstaande of langzaam bewegende beelden beter geschikt zijn. De content moet bovendien in overeenstemming zijn met het type scherm. Staat er tekst en moet deze over een grotere afstand leesbaar zijn? En is de bezoeker in de gelegenheid om stil te gaan staan en de reclame even rustig te bekijken of is de bezoeker een autobestuurder? Er zijn bijzonder veel mogelijkheden en het is sterk aan te raden vooraf alle opties te bespreken en te kijken wat het meest geschikt is.

Publicity Led Display

Statische of Dynamische content

Statische content zijn reclameboodschappen die, gedurende een vooraf bepaalde periode, onveranderd blijven. Dit type content zie je bijvoorbeeld soms nog terug in bushokjes waar papieren advertenties op een grote rol zitten en elke 10 seconden de rol draait om de volgende advertentie te laten zien. Een inmiddels wat achterhaalde techniek. Dynamische content kent een veel groter rendement door zijn flexibiliteit. Zo kun je jouw boodschap snel en goed zichtbaar maken op specifieke dagen en tijdstippen. Een mooi voorbeeld is reclame voor een horecagroothandel; ’s-ochtends vroeg maak je reclame voor koffie, rond de middag reclame voor lekkere broodjes en tegen het einde van de dag voor bier. En zo kan je zonder moeite flexibiliteit in jouw boodschap bieden.

Statische of Interactieve content

De overtreffende stap is Interactieve content. Dit is het neusje van de zalm. In de VS wordt hier al volop mee geëxperimenteerd. Zo bedacht het Amerikaanse automerk GMC een interactieve campagne op basis van interactie met het publiek. Met technieken zoals gezichtsanalyse en gedragsdetectie werd, in combinatie met Digitale schermen, een geweldige interactieve campagne bedacht.
Dit zijn ware aandachtstrekkers en in de toekomst zullen we steeds meer van dit soort reclame gaan zien omdat er op deze manier interactie wordt aangegaan met het individu.
De aandacht wordt hierdoor een stuk langer vastgehouden. De kijker is verbaasd en wil meer zien. En hoe langer een kijker blijft hangen, hoe beter.

Gebruiker Integratie

Met Gebruiker Integratie wordt de koppeling bedoelt tussen de passant en het Display door middel van zijn/haar mobiele telefoon. Dit wordt ook wel Remarketing genoemd. Deze techniek is volop in ontwikkeling en bevindt zich nog grotendeels in de Beta fase, maar is al zeer effectief gebleken. Het werkt als volgt: een LED-Display is verbonden met het internet en via speciale software heeft dit Display tal van reclameboodschappen “paraat” staan. Wanneer de juiste passant voorbijkomt wordt de juiste advertentie vertoond. Deze passant heeft dan enige tijd geleden interesse getoond in een bepaald product en de adverteerder voert dit product ook in zijn assortiment. Wanneer de passant in de buurt komt van het Display wordt deze herkend en zal direct de betreffende reclame worden vertoond. Het verassingseffect is groot en de kans op verkoop wordt met deze techniek aanzienlijk verhoogd.

Conclusie

Of je nu vastzit tussen andere forenzen op de snelweg of door het centrum van een stad loopt. Het is moeilijk om de indrukwekkende, creatieve boodschappen van onze LED Displays te missen. Door de nieuwste technieken zijn de mogelijkheden voor gericht engagement enorm gegroeid. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn van groot belang. Digitale Displays moeten 24/7 kunnen draaien, het hele jaar rond. Je moet erop kunnen vertrouwen dat jouw boodschap ongehinderd kan blijven draaien. De LED Displays van Megalux zijn bijzonder betrouwbaar gebleken.

Megalux biedt je Led Display toepassingen voor binnen en buiten. Van groot tot klein. Van bijzondere gebogen of transparante oplossingen tot super fine HD-pitch Indoor toepassingen. En ook speciale etalage toepassingen. Samen met ons uitgebreide internationale partnernetwerk kunnen wij het gehele traject voor je verzorgen; van ontwerp, technische uitvoering, installatie en montage tot monitoring en indien nodig onderhoud. Ook kunnen we je de zorgen van de financiering voor je uit handen nemen met onze Lease- en “LED as a service” proposities.

Bij Megalux voorzien we de Publicity sector van passende oplossingen voor hun specifieke situatie. Opvallend of terughoudend. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op! Megalux, visualizing your business.

Led display of videowall van megalux

We laten je een aantal mooie voorbeelden zien. De mogelijkheden zijn eindeloos.

We bellen je graag om je er meer over te vertellen!

Klanten

Ready to visualize your business?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossing die Megalux en haar partners jou kunnen bieden? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op.