Megalux Circulair

Bij Megalux hebben we aandacht voor onze product lifecycle. Zo hebben we onze product lifecycle zo circulair mogelijk ingericht. Door in ons productieproces bijvoorbeeld gebruik te maken van gerecycled aluminium.

De Megalux producten zijn volledig modulair opgebouwd. Doordat we enkel componenten van topkwaliteit gebruiken zijn onze producten nauwelijks onderhevig aan defecten of uitval. Gedurende de lifespan of gebruiksduur van onze producten worden in voorkomend geval de defecte componenten vervangen door nieuwe componenten. Dat kan zelfs op het niveau van één led gebeuren. Defecte onderdelen worden gerecycled.

Ook onze producten bereiken uiteindelijk hun “en of life”. Maar vaak ook hun “end of use”, doordat een klant op nieuwe technologie overgaat. Met de introductie van LED as a service neemt de gebruiksflexibiliteit voor klanten toe.

Wanneer ons product “end of use” ‘bereikt zorgen we ervoor dat het een tweede leven aan kan gaan. Dat doen we in nauwe samenwerking met een van onze partners die de Schermen levert aan klanten die uit hoofde van budget of andere overwegingen liever een gebruikt Display kopen. Het Display wordt volledig nagekeken en waar nodig gerepareerd. Zo kan het nog jaren prima dienstdoen.

Er komt echter een tijd dat ook de Megalux Schermen aan het einde van hun leven komen, zelfs al duurt dat erg lang. In dat geval zorgen we er, in overleg met onze klanten, voor dat de schermen gerecycled worden. Componenten die hergebruikt kunnen worden, zoals het aluminium, worden gescheiden en krijgen een nieuwe bestemming. Overige zaken worden afgevoerd.

We laten je een aantal mooie voorbeelden zien. De mogelijkheden zijn eindeloos.

We bellen je graag om je er meer over te vertellen!

Klanten

Ready to visualize your business?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossing die Megalux en haar partners jou kunnen bieden? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op.