Scherm content

Megalux Content

De meerwaarde van Content

De impact van een LED Display is groot, dit blijkt uit de statistieken van metingen in verschillende branches. De omvang van de impact die jij er mee maakt hangt mede af van de content die je op je scherm afspeelt. En dit moet aansluiten met het doel dat je met het scherm wilt bereiken. Wil je het gebruiken om alleen informatie op te vertonen, zoals nieuws, OV-reisinformatie, etc.? Of wil je het gebruiken om de attentiewaarde te vergroten van je merk en je bedrijfsidentiteit te verstevigen?

Voor sommige van onze klanten is het zelf ontwikkelen of laten maken van content een onderdeel van hun bedrijfsvoering. Ze zijn op dagelijkse basis actief met het ontwikkelen van prachtige afbeeldingen en bewegende beelden om zo hun merk en hun boodschap te versterken. Deze klanten kennen de meerwaarde van het gebruik van een LED Display in combinatie met goede content. Ze hebben dit eigen gemaakt als een belangrijk onderdeel van hun marketingstrategie en hebben goede resultaten bereikt. Maar wat als je die content niet zelf kunt ontwikkelen? Of hier geen tijd voor hebt? Natuurlijk zijn er partijen die je hier mee kunnen helpen, maar het beste resultaat wordt natuurlijk bereikt als creativiteit en techniek samen komen. Wij hebben ruime ervaring de juiste content op te stellen die perfect samengaat met het LED Display waar deze op getoond gaat worden. Het moet perfect op elkaar zijn afgestemd, ook dit is bij ons in goede handen.

Megalux is een van de weinige fabrikanten die in Noord-Europa een eigen contentservice aanbiedt. Op deze manier kunnen we je nog verder ontzorgen. Hoe gaat dit in zijn werk? We vertellen je er graag wat meer over.

Integratie van content met een LED Display

Een LED Display biedt ongekend veel mogelijkheden om krachtige visuele boodschappen over te brengen en je merk te versterken. Of je LED Display nu binnen of buiten hangt. Een LED Display moet van goede kwaliteit zijn; betrouwbaar, scherp, contrast- en kleurrijk. Maar ook een kwalitatief goed LED Display is zo effectief als de content die erop wordt vertoond. Uit onderzoek in de Retail blijkt dat de aandacht van klanten 60% langer wordt vastgehouden met een LED Display in de etalage of in de winkel. En die aandacht wordt vastgehouden door goede content. Goede content voor een LED Display is niet zomaar een mooi plaatje, er komt veel bij kijken. Het is bijvoorbeeld van belang dat de content is afgestemd op de afmeting en resolutie van je LED Display. Content wat vertoond gaat worden op grote schermen vergen een hogere resolutie dan content die op kleinere schermen worden weergegeven.

Wat we ook met enige regelmaat hebben geconstateerd is dat teksten, logo’s of afbeeldingen niet volledig worden weergegeven waardoor er cruciale informatie verloren gaat. Als het beeldmateriaal onjuist is ingeschaald en de instellingen staan verkeerd ingesteld, dan kan het beeld gecentreerd worden met zwarte balken aan de zijkanten. Of de content wordt beeldvullend vertoond met verlies van beeld boven of onder, of (nog erger) om alles passend te krijgen, een vertekend beeld. Veel zaken om rekening mee te houden. Voor een LED Display die buiten staat is het van belang rekening te houden met de kijkafstand. De teksten moeten goed leesbaar zijn, niet alleen voor mensen die vlak langs het scherm aflopen, maar ook voor de mensen die aan de andere kant van de straat lopen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossingen die Megalux voor jouw bedrijf heeft?

Megalux content service

Wat wordt verstaan onder goede content? Goede content voor een LED Display is eenvoudig te lezen, gemakkelijk te begrijpen en houdt de aandacht vast. Afbeeldingen hebben de voorkeur in combinatie met beperkte tekst. En indien mogelijk bewegende beelden gebruiken vanwege de hogere attentiewaarde. Het moet de potentiële klant overtuigen actie te ondernemen, of dat nu het binnengaan van een fysieke winkel is, een website bezoeken of telefonisch contact opnemen. Dan is het doel bereikt. Wanneer de juiste content is ontwikkeld, zal dit de kijker nieuwsgierig maken en zal deze meer willen weten over het product of de dienst. Dit effect wordt het best bereikt door levendige, indrukwekkende beelden te combineren met feitelijke informatie, gepresenteerd in de context van een boeiend verhaal of anekdote. Als het verhaal een beetje humor of menselijke emotie bevat, is het nog krachtiger en zijn de effecten beter. De content moet speciaal ontworpen zijn voor jouw doelgroep en iedere doelgroep vereist weer een andere benadering. Hoe beter dit op elkaar aansluit, hoe beter de boodschap ontvangen wordt. En dit kan een moeilijke klus zijn waar hulp van een specialist gewenst is. Bij Megalux bieden we je een unieke content service aan. Op basis van een abonnement of ad hoc. We bieden je een aantal mogelijkheden.

Abonnement

Zo kun je ervoor kiezen om periodiek gebruik te maken van nieuwe content. Dat werkt heel eenvoudig; jij levert ons de content aan zoals tekst, afbeeldingen en/of filmmateriaal. Wij maken daarna specifiek op jouw situatie afgestemde content. Geheel in lijn met de feel en look van jouw bedrijf en indien gewenst met jouw huisstijl en logo’s. Zo heb je periodiek altijd nieuwe content en blijf je opvallen. Zo gebruikt je jouw LED Display op de meest optimale manier en worden de beste resultaten bereikt.

Ad hoc

Het is ook mogelijk om ad hoc gebruik te maken van onze content service. Je neemt simpelweg contact met ons op wanneer daar behoefte aan is. En wij ontwikkelen de gewenste content voor je. Dit geeft je de nodige vrijheid. Houd altijd rekening met enige doorlooptijd. Zit er spoed achter? Geen probleem, wij zorgen dat het op tijd klaar is. Houd met spoed wel rekening met een iets hoger tarief omdat wij onze planning op het laatste moment aan moeten passen.

Speciale verzoeken

Ook wanneer je iets speciaals wilt, iets wat volledig afwijkt van het reguliere en iets absoluut unieks, ook daar kan Megalux je mee helpen. Jij snapt het en wij snappen het, hoe groter het onderscheidend vermogen, hoe groter de impact. Wij verzinnen een uniek en revolutionair concept wat gegarandeerd de aandacht trekt. Bijvoorbeeld bewegende beelden met integratie van animatie (denk aan de commercials van m&m) of dieren de kijker toespreken. Het is zelfs mogelijk dat de hoofdpersoon in de film de voorbijgangers aanspreekt. Dit is een van de laatste baanbrekende technologieën die in Amerika al wordt toegepast. Het werkt met speciale software die mensen herkent en daarop reageert. Bij volwassenen, ouders met kinderen, man alleen of vrouw alleen, de software herkent wat er voor het scherm staat en spreekt de voorbijganger persoonlijk aan. Dat maakt nog eens indruk! Ook zijn er mogelijkheden met 3D content. Voor deze vormen van revolutionaire content heeft Megalux een unieke samenwerking met gespecialiseerde content makers. Houd er rekening mee dat je hiervoor een speciale opstelling met je LED Display nodig hebt. Live-interactie en 3-D content vergt speciale technische specialisatie en is niet geschikt voor iedere LED Display.

Wat jouw content wensen ook zijn, wij zijn er voor je. Nieuwsgierig? Neem contact op!

Visualizing your business. Megalux.

Klanten

Ready to visualize your business?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossing die Megalux en haar partners jou kunnen bieden? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op.