Installatie

Na de keuze van jouw LED Display oplossing is de montage en installatie van het scherm een belangrijke stap. Hoewel een Outdoor en een Indoor LED Display op dezelfde manier werken, vergt de installatie vaak een andere benadering. En binnen deze twee hoofdrubrieken gelden ook weer specifieke regels. Een Indoor LED Display voor bijvoorbeeld een etalage heeft andere criteria dan een scherm wat in een kliniek komt te hangen. Voor een optimale installatie verdient ieder Display een unieke aanpak.

Megalux installatie 2

Montage en installatie

Je overweegt om een van onze professionele LED Displays aan te schaffen. Belangrijk is dan van tevoren goed na te denken over de installatie, want deze is vaak medebepalend voor de keuze van een Display. We willen natuurlijk voorkomen dat je een scherm aanschaft en pas bij de installatie erachter komt dat je beter voor een ander scherm had kunnen kiezen. Laat ons je hierbij helpen. Wij komen ter plaatse om te kijken wat jouw doel is en bespreken de mogelijkheden. Nadat jouw wensen en eisen voor ons duidelijk zijn maken we een analyse van de mogelijkheden. Op basis van die analyse brengen we een advies uit met daarin vaak meerdere oplossingen. Ook oplossingen waar jij misschien nog niet aan had gedacht. Dit varieert van goedkopere oplossingen tot oplossingen met een hogere impact (rendement). Welke keuze je uiteindelijk maakt is uiteraard helemaal aan jou. Wij helpen je zo goed mogelijk om het maximale effect te bereiken binnen jouw budget.

Montage en installatie Indoor LED Display

Wat komt er kijken bij de montage en installatie van een Indoor LED Display? In het voortraject moet er al rekening gehouden worden met de eisen voor een goede installatie. Dit bepaalt mede de uiteindelijke keuze voor het type scherm. Nadat er een keuze is gemaakt voor het type Display moet er gekeken worden of de locatie geschikt is. Dit wordt bepaald door de volgende punten:

 • Van welk materiaal is de wand gemaakt waar het Display komt te hangen?
 • Hoe zit het met de stroomtoevoer?
 • Is er ruimte genoeg voor de data-toevoer bekabeling?
 • Is er ruimte genoeg voor de schermaansturing componenten?
 • Loopt het scherm risico op beschadigingen door bijv. openslaande deuren?
 • Moet het scherm direct op de wand geplaatst worden of op een frame i.v.m. de kijkhoek?
 • Zijn er in de buurt mogelijk elementen aanwezig die een storing kunnen veroorzaken zoals draadloze signalen?
 • Zal er in de loop van de dag direct zonlicht op het Display schijnen?

We kunnen bovenstaande lijst nog veel langer maken, maar dit geeft een goede eerste indruk over de punten waar rekening mee dient te worden gehouden. Bij uitkomst van de analyse die vaak bepalend is voor de keuze van het type scherm worden alle criteria zorgvuldig doorgenomen. Op de dag van montage zijn we met jouw LED Display en componenten ter plaatse. Afhankelijk van de ruimte en de plaats van het scherm werken we met een rolsteiger of een schaarlift.

Afhankelijk van het wandmateriaal gebruiken we een montagestructuur die we aan de wand bevestigen. Op deze structuur monteren we vervolgens de LED Display kabinetten. Daarna worden de stroom en datatoevoer aangesloten en de schermaansturing-componenten met het LED Display verbonden. Wij zorgen ervoor dat je Display in bedrijf wordt gesteld. Afhankelijk van je keuze laten we je ook zien hoe je jouw LED Display kunt bedienen met onze cloud software. En pas wanneer jij tevreden bent, zijn wij dat ook.

Montage en installatie Outdoor LED Display

Wanneer je voor een Outdoor LED Display kiest ziet het proces er vaak net iets anders uit. We starten allereerst met de aanvraag van een omgevingsvergunning. Een Outdoor LED Display behoeft, afhankelijk van de omstandigheden, vaak een omgevingsvergunning. Deze kun je zelf aanvragen of wij doen dit voor je. Uitbesteden kan dus. Wel zo makkelijk.

Wanneer je een vergunning toegewezen hebt gekregen komen we ook hier bij jou op locatie kijken. We nemen samen de volgende punten door:

 • Wat is de beste positie voor de ideale kijkafstand?
 • Van welk materiaal is de wand gemaakt waar het Display komt te hangen?
 • Hoe zit het met de stroomtoevoer?
 • Is er ruimte genoeg voor de data-toevoer bekabeling?
 • Is er ruimte genoeg voor de schermaansturing componenten?
 • Komt het Display op een paal te staan?
 • In hoeverre wordt het Display blootgesteld aan de weerselementen?
 • Moet het scherm direct op de wand geplaatst worden of op een frame i.v.m. de kijkhoek?
 • Zijn er in de buurt mogelijk elementen aanwezig die een storing kunnen veroorzaken zoals een sterk magnetisch veld?
 • Moet het scherm extra beveiligd worden tegen mogelijke schade en/of diefstal?

We bespreken samen de gewenste montageplek. Indien nodig zorgen we ervoor dat er eerst constructietekeningen en technische berekeningen worden gemaakt. We informeren jou of je installateur wat er nog voorzien moet worden. We nemen de maten op en maken de voorbereidingen voor het fabriceren van een montage structuur. Bij een Outdoor LED Display kan het Display meestal niet zonder extra voorzieningen worden opgehangen. Op de dag van Montage en Installatie zijn we met jouw LED Display en componenten ter plaatse. Bij een Outdoor LED Display maken we in de meeste gevallen gebruik van een hoogwerker of mobiele kraan. We monteren het frame en de kabinetten. Soms is het mogelijk montagestructuur en kabinetten in één geheel te monteren en dit wordt meestal met een kraan gedaan. Daarna sluiten we de stroom en datatoevoer aan en verbinden we de aansturing-componenten met het LED Display. Als laatste stap zorgen we ervoor dat het Display in bedrijf wordt gesteld. Afhankelijk van je keuze laten we je ook zien hoe je jouw LED Display kunt bedienen met onze cloud software.

Goed om te weten

Voordat we op jouw locatie komen kijken kun je alvast wat voorbereidingen treffen. Denk goed na over de beste locatie voor het Display. Ga vast na met wat voor soort wandmateriaal je te maken hebt. Indien je niet zeker bent, overleg dan met je aannemer of verhuurder. De wand moet namelijk geschikt zijn om het gewicht van het Display te kunnen dragen. Bij een Outdoor Display van groot formaat moet er meestal rekening gehouden worden met bouwkundige voorbereidingen en werkzaamheden. De ondergrond zal, afhankelijk van uitvoering en plaats soms gesondeerd moeten worden. En er zal dan vaak een bouwkundig fundament nodig zijn. En staalwerken moeten worden vervaardigd. Wij verzorgen dit hele traject voor je. Heb je vragen of heb je advies nodig? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Megalux, visualizing your business.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossingen die Megalux voor jouw bedrijf heeft?

Klanten

Ready to visualize your business?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossing die Megalux en haar partners jou kunnen bieden? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op.