Financiering

Megalux Financiering

Megalux biedt de mogelijkheid om een LED Display te financieren en op deze pagina leggen we je daar graag meer over uit. We helpen je door je wat aandachtspunten te geven waar je over na kunt denken in de aanloop naar je keuze. Voorafgaand aan de aanschaf van je LED Display kunnen we desgewenst met je meekijken in jouw keuze voor de beste oplossing voor jouw situatie. Wij werken samen met enkele gerenommeerde financiële instellingen. Voor ons is dit een service voor onze klanten. Wanneer je gebruik wilt maken van een financiering zal de financier toetsen of dit in jouw situatie mogelijk is. Megalux kan geen invloed uitoefenen op die toets. En dat willen we ook niet. Ook kan de financier aanvullende voorwaarden stellen, afhankelijk van je situatie. Wanneer dit proces rond is kun je de financiering aangaan. Dit kan volgens twee verschillende constructies; de Operational Lease en de Financial lease. De financieringsmogelijkheden bieden een aantal voordelen, o.a. voor bedrijven die hun liquiditeit willen behouden. We geven je wat meer inzicht in de antwoorden op een paar belangrijke vragen die relevant zijn bij je afwegingen om te kiezen voor een financiering. We bieden je overigens geen financieel advies. Dat kunnen en mogen we ook niet.

Operational Lease

De Operational Lease wordt ook wel de off-balance financiering genoemd. Deze manier van financieren biedt je een aantrekkelijk alternatief voor het aankopen van je LED Display. In plaats van het bezitten van het LED Display, met alle boekhoudkundige verplichtingen die dat met zich brengt, betaal je via deze constructie alleen voor het gebruik. De financier draagt in dit geval dan ook het risico van de waardevermindering van je LED Display. Jij hebt wel het volledige gebruiksrecht. Aan het einde van de overeengekomen looptijd kun je de apparatuur weer retourneren, of de leasetijd verlengen, als je dat wilt. Enkele voordelen van het op deze manier leasen van je LED Display zijn:

  • Je behoudt je liquide middelen voor andere investeringen;
  • Geen piekinvesteringen maar vaste exploitatiekosten;
  • Geen voorfinanciering van de BTW;
  • Vermindering van administratieve lasten.

Bij een Operational Lease ben je gebonden aan de afgesproken looptijd van je leasecontract.  Je bent zelf verantwoordelijk voor het operationeel houden van je LED Display en de content die je erop wilt vertonen.

Financial lease

De Financial Lease wordt ook wel de on-balance financiering genoemd. Met deze manier van financieren koop je het LED Display zelf aan en daarbij maak je gebruik van een financiering. Het LED Display wordt (ingeval van zakelijk gebruik) dus als bedrijfsmiddel op je balans opgenomen. En je schrijft er jaarlijks op af. Je hebt hier dus wel een aantal boekhoudkundige verplichtingen om rekening mee te houden. Je draagt zelf ook het risico op waardevermindering van je LED Display. Aan het einde van de looptijd is je LED Display dus geheel onbezwaard jouw bezit. Enkele voordelen van een financial leasevorm zijn:

  • Je wordt eigenaar van je LED Display;
  • Je behoudt ook hier liquiditeit voor andere investeringen, echter je financieringsruimte kan kleiner worden;
  • Je financiert de BTW op de aankoop voor, maar deze kun je via je aangifte weer in mindering brengen;
  • Je bent volledig vrij in het gebruik van je LED Display.

Advies

Wij bieden naast deze financieringen ook het LED As A Service concept. Dit kan goed bij je passen wanneer je flexibeler wilt zijn en geen omkijken naar je LED display wilt hebben. Ook wanneer je het LED Display voor langere tijd wilt gebruiken en geheel ontzorgd wilt worden. Wij kunnen dan ook zorgen voor de content, continu monitoring en bieden technische ondersteuning. Nieuwsgierig? Op deze pagina lees je er alles over.

Belangrijk om te weten is hoe flexibel je wilt zijn. Wanneer je een vorm van financiering aan gaat bind je jezelf voor langere tijd. Vaak een aantal jaren. Denk dus goed na wat je belangrijkste doel is dat je met het LED Display wilt bereiken. Wanneer je een kantoor- of bedrijfsruimte een geweldige uitstraling wilt geven, is de afweging anders dan wanneer je een verdienmodel met je LED Display beoogt.

Vraag jezelf ook af of je het LED Display wilt bezitten of niet. Wanneer je gewend bent om bedrijfsmiddelen aan te schaffen is de afweging anders dan wanneer je een dienstverlener bent met weinig bedrijfsmiddelen in bezit. Heb je de tijd om je LED display in vijf of misschien wel zeven jaar af te schrijven? Of is het belangrijker dat je na enkele jaren weer over de nieuwste technologie beschikt? Vind je het prettig zelf de controle te behouden en zaken te verzorgen, of wil je dit juist uit handen geven? En wil je bijvoorbeeld het risico nemen op waardevermindering? Of juist niet.

Er komt veel kijken bij het kiezen van de juiste financiering. Voor de meeste van onze klanten is het proces naar een financiering een zorgeloos traject. Er is vaak al snel duidelijk wat er mogelijk is in jouw situatie. We helpen je graag verder.

Megalux, visualizing your business!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossingen die Megalux voor jouw bedrijf heeft?

Klanten

Ready to visualize your business?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossing die Megalux en haar partners jou kunnen bieden? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op.