Outdoor

Een Outdoor LED Display is ontworpen om gebruikt te worden in buitenruimtes. Deze kunnen geplaatst worden in winkelstraten, aan gebouwen, langs de snelwegen, in sportstadions, bij luchthavens, etc. Ze zijn eigenlijk overal te plaatsen daar waar elektriciteit aanwezig is of naar toe kan worden geleid. Het allerbelangrijkste kenmerk van deze bijzondere schermen is dat ze bestand zijn tegen alle weersinvloeden. De grootste stortbui, windvlaag of hittegolf kunnen onze schermen probleemloos doorstaan. Ook moet het display genoeg lumen (lichtopbrengst) produceren om zelfs in de volle zon, midden in de zomer, nog een duidelijk beeld te produceren. En ook hier voldoen onze schermen moeiteloos aan. Ze zijn in de fabriek speciaal hiervoor ontworpen en blootgesteld aan de vereiste testen.

De keuze voor het juiste type outdoor led display is geen sinecure, hier moet van tevoren goed over nagedacht worden. Enkele punten die bepalend zijn voor je keuze:

  • Wat is het doel dat je wilt bereiken?
  • Welke doelgroep wil je aanspreken?
  • Waar moet het Display geplaatst worden?
  • Is daar elektriciteit aanwezig?
  • Wat is de minimale en maximale kijkafstand tot het Display?
  • Wat zijn de beeldeisen?
  • Wat voor soort content wil je gaan vertonen?

We geven je wat meer inzicht in bovenstaande punten en de vragen die met jouw Outdoor LED Display te maken hebben:

Wat is het doel van het Outdoor LED Display?

Wil je het scherm alleen gebruiken om informatie te vertonen of gaat de content ook een commerciële functie vervullen door producten of diensten te presenteren? Zijn de passanten te voet of rijden de meeste voorbij in een auto? Hier moet de content op aangepast worden. En wil je resultaten meten? Ook hier zijn weer mogelijkheden voor. Voor ieder doel is weer een andere type scherm het meest geschikt.

Welke doelgroep moet dit aanspreken?

Voor de jeugd gelden andere regels dan voor volwassenen of ouderen. Bij de jeugd dienen de beelden flitsend, indrukwekkend en krachtig te zijn en spreken we van een high output. Bij volwassenen of ouderen is dit contraproductief want dit is vaak te overweldigend. Hier adviseren we een medium of soms zelfs low output, dus laag contrast, rustige kleuren en een niet al te groot scherm.

Waar moet het Outdoor LED Display geplaatst worden?

Een LED Display moet perfect afgestemd zijn op de buitenruimte en de gedragingen van de kijkers. Op welke locatie in de buitenruimte zorgt het scherm voor de hoogst mogelijke attentiewaarde? Het kleinste verschil kan bepalend zijn of een scherm wel of niet goed zichtbaar is vanuit een auto. Niet alleen vanwege omvang van het Display maar ook vanwege de kijkhoek. Een LED Display heeft namelijk een maximale hoek van waaruit je de content op het Display nog goed kunt zien. Dit drukken we uit met een horizontale en een verticale kijkhoek. Wil je dus een Outdoor LED display aan de gevel van een pand hangen, houd er dan rekening mee waar je passanten zich bevinden ten opzichte van het Display. Dit moet vooraf ook goed getest worden en Megalux heeft hier de nodige expertise voor in huis. Ook voor wandelende passanten zoals in een winkelstraat moeten verschillende testen gemaakt worden, want is het scherm ook goed zichtbaar als het erg druk is in een winkelstraat? Een display één meter hoger plaatsen kan een wereld van verschil betekenen als het gaat om publicity.

Is er elektriciteit beschikbaar?

In principe is het vrij gemakkelijk elektriciteit te laten leiden vanaf een hoofdkabel naar een willekeurige locatie. In een buitengebied kan dit een groter uitdaging zijn met daarbij behorende kosten. Dit wil je van tevoren weten om verrassingen uit te sluiten. Ook moet er niet vergeten worden dat er (mogelijk) data aangevoerd moet worden en daar is een connectie met het internet voor nodig.

Wat is de minimale en maximale kijkafstand tot het LED Display?

Zowel de minimale als de maximale kijkafstand is van belang. Hoe groter de kijkafstand hoe groter het scherm zal moeten zijn. Hier hebben wij berekeningen voor. Maar ook de minimale kijkafstand is van belang! Wil je een groot scherm waarbij klanten ook van dichtbij dit beeld met plezier bekijken dan zul je voor HD of 4K moeten kiezen. Vergelijkbaar met het beeld dat je kent van een bioscoop. Dat is groot en héél scherp. De kijkafstand heeft een direct verband met de pixelpitch die je kiest.

Wat zijn de beeldeisen?

Dit is al grotendeels bij de kijkafstand besproken, maar soms zijn de beeldeisen zeer laag en voldoet een eenvoudig scherm met lage resolutie en kleurdiepte. Bij een festival kan een eenvoudig scherm al prima geschikt zijn als deze alleen dient om de sfeer te verhogen, maar moet een klant in een commercieel centrum verleid worden met schitterende beelden, dan zullen de beeldeisen groter zijn.

Wat voor soort content wil je vertonen?

Ook dit is van belang voor de keuze van het juiste Outdoor LED Scherm. Zijn het voornamelijk statische beelden met weinig kleur, puur ter illustratie, of zijn het snelle bewegende beelden met hoge frame rates (beelden per seconden) die grote indruk moeten maken? En gaat dit live gestreamd worden of wordt het afgespeeld vanaf een vaste drager (harddisk)? Hoe complexer de content, hoe professioneler scherm er vereist is.

Outdoor LED Display LRX

LRX series outdoor

De LRX Series LED Schermen hebben een hoge helderheid met een pixelpitch tussen 3 en 5 mm.

Outdoor led display PFX

PFX series outdoor

De PFX Series LED Schermen hebben een hoge helderheid met een pixelpitch tussen 6 en 10 mm.

Outdoor LED Display PTX

PTX series outdoor

Uitgevoerd in stalen kabinetten met ingebouwde koeling. Modulair op te bouwen met uitgebreide maatkeuze.

Outdoor LED Display PME

PME series outdoor

De PME Series Ledschermen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in sportstadions.

Outdoor LED Display toepassingen

Meer informatie over de meest gekozen Outdoor LED Display toepassingen van Megalux vind je hieronder. Kun je het product dat je zoekt niet vinden? Bel of mail ons dan even contact@megalux.eu. Grote kans dat we het product dat je zoekt namelijk wel maken.

Megalux Outdoor LED Displays zijn perfect geschikt om jouw boodschap, merk en content op indrukwekkende wijze in beeld brengen. Onze LED Displays zijn van dusdanige kwaliteit dat ze een helder, scherp en contrastrijk beeld geven. Niet voor niets zijn al veel van onze schermen op publieke locaties geplaatst. Al onze Outdoor LED Displays hebben een IP65 Protectiewaarde wat betekent dat ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en ook stof niet door kan dringen.

Bij Megalux ontwikkelen en fabriceren we onze LED Displays zelf en dat doen we zoveel mogelijk circulair. Ook wij hebben duurzaam en verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Onze klanten kunnen gebruik maken van het circulaire model van Megalux, hiervoor hebben we onze Second Life & Recycling Programs in het leven geroepen. Onze LED Displays worden dan na gebruik door ons teruggenomen en een tweede leven gegeven, of volledig gerecycled. Onze CO2-footprint en restafval wordt hiermee tot een minimum gereduceerd.

Conclusie

Wanneer je deze afwegingen hebt gemaakt ben je al een heel eind op weg naar een passende keuze voor jouw Outdoor LED Display. Waar je ook voor kiest, Megalux LED Displays brengen jouw boodschap op indrukwekkende wijze over. Impact maken op de manier zoals die is vereist, opvallend, of als onderdeel van de ruimte. We ontwikkelen de beste toepassingen voor jouw situatie. Dat doen we geheel in eigen huis. Onze productlijnen zijn van hoge kwaliteit en kunnen zich meten met de mondiale topmerken. Samen met onze partners kunnen we jouw keuze voor een Megalux Outdoor LED LED Display van A tot Z begeleiden.

Wil je meer weten? Of zie je niet het product dat je zoekt? Neem contact op!

Megalux, visualizing your business!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossingen die Megalux voor jouw bedrijf heeft?

Indoor

Een extra dimensie toevoegen aan je kantoor, winkel of zakelijke ruimte, hoe doe je dat? Je wilt jouw..

Outdoor

Je visuele impact vanaf jouw fysieke locatie exponentieel vergroten? Meer klanttraffic creëren…

Etalage

Je wilt maximale impact maken met je etalage. Al eens aan digitaal gedacht? Je hebt mooie raampartijen…

Klanten

Ready to visualize your business?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossing die Megalux en haar partners jou kunnen bieden? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op.