Software

Megalux software 2

LED Display Software van Megalux

Onze LED Displays geven haarscherpe beelden met schitterende kleuren en daar zijn we trots op. Alleen moeten deze beelden natuurlijk wel via software naar het scherm doorgestuurd worden en daar hebben we gebruiksvriendelijke software voor ontwikkeld. Met onze Cloud Display Software kun je heel eenvoudig vanaf elk apparaat nagenoeg alle soorten content naar jouw Display sturen, waar je ook bent. Het enige wat je nodig hebt is verbinding met het internet. Of het nu gaat om een Outdoor, Indoor of een Etalage LED Display, ieder Display is met onze software op afstand te bedienen.

Waarom Software?

Dit is een vraag die vaak aan ons gesteld is, vandaar dat we deze hier bespreken. Velen hebben het idee dat een LED Display een groot formaat televisie is en dan hoeft alleen de stekker en het signaal aangesloten te worden en je bent klaar. Een LED Display werkt net even iets anders. Hoewel een LED Display vol met elektronica zit die zorgt voor optimale beeldverwerking, maakt juist de software voor het aansturen van het display daarvan geen onderdeel uit. De reden is gelegen in het feit dat niet iedereen dezelfde wensen heeft als het op aansturing van beelddragers aankomt. Voor het overgrote deel van de klanten echter is het van belang dat zij op een eenvoudige wijze de door hen gewenste content op hun LED Display kunnen vertonen. Daarbij komt dat men vaak de beelden wil wijzigen afhankelijk van de situatie. Het kunnen inregelen en aanpassen van tijdschema’s en speeluren zijn dan van groot belang.  De software vormt eigenlijk het brein van je LED Display. De software managed, stuurt content aan en update content op je LED Display.

Digital signage software is speciaal ontwikkeld om optimaal te communiceren met de aansturingscomponenten van het LED Display. Soms is de software overbodig, dit is het geval wanneer het Display met een extern apparaat (bijv. een laptop) wordt gekoppeld zoals vaak gebeurt bij presentaties. Maar in veel gevallen moet het Display zelfstandig draaien, zonder externe apparaten, en dan is besturingssoftware dus een vereiste. Deze software zorgt ervoor dat je de door jou gewenste content op de juiste manier, in de juiste volgorde en met het juiste tijdschema kunt laten zien.

Hoe werkt de Cloud Software van Megalux?

Onze software is ontwikkeld door uitgebreide analyse en contacten met klanten om een gebruiksvriendelijke omgeving te creëren waarin een gebruiker de meest elementaire handelingen zo eenvoudig mogelijk kan bedienen. Met onze software zijn o.a. de volgende instellingen mogelijk:

  • Het aanmaken van mappen met content
  • Het opstellen van programma’s met verschillende soorten content
  • Het koppelen van (meerdere) LED Displays
  • Het instellen van beeld en geluidsvoorkeuren
  • Het instellen van diverse andere voorkeuren
  • Het instellen van meldingen
  • Het opstellen van een datum & tijdperiode voor het afspelen

Het live volgen van de playlist

Deze handelingen zijn zeer eenvoudig te verrichten, vanaf elk apparaat. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een browser. Wanneer je van onze software gebruik gaat maken krijg je een eigen unieke inlog en omgeving. Deze is helemaal in te stellen naar jouw wensen en voorkeuren. Heb je meerdere schermen? Ieder scherm is apart toe te voegen en te koppelen aan de afspeel programma’s die je hebt aangemaakt. Je kunt hier al jouw content in kwijt en uiteraard helpen we je hiermee op weg.

De Megalux Cloud Software bevat een scala aan extra mogelijkheden. Zo kun je gebruik maken van verschillende soorten formats en koppelingen. Ook is het mogelijk Canva te integreren, dit is een tool waarmee je zelf content kunt maken. En zijn er integraties mogelijk met allerlei feeds en andere toepassingen zoals YouTube, Vimeo, Google, Twitter, etc.

Met het gebruik van een LED Display geniet je van het voordeel van maximale flexibiliteit, in tegenstelling tot permanente uitingen zoals bijvoorbeeld papieren reclame op billboards en in bushokjes. Met onze software kun je jouw content aanpassen zo vaak als je wilt. Met de agenda functie is dit een fluitje van een cent, je kunt tot wel een heel jaar vooruit iedere week, dag, uur of zelfs minuut van content wisselen, naargelang jouw behoefte. De mogelijkheden zijn eindeloos.  Met het Megalux Cloud Softwarepakket bestuur je het allemaal zelf. Op basis van een flexibel maandabonnement kun je alle kanten op. Of het nu met je laptop, tablet of telefoon is. Ons systeem is uiteraard optimaal beveiligd en voldoet aan alle privacy eisen. Omdat onze software speciaal is ontwikkeld om optimaal samen te werken met onze LED Displays hebben we voor onze gebruikers het standaard pakket.

We kunnen je dan namelijk ook op afstand optimaal ondersteunen mocht je er zelf onverhoopt niet uitkomen. Liever helemaal ontzorgd worden? En kun je ook help gebruiken bij het ontwerpen van goede content? Met de Megalux Content Service (koppeling) helpen we je met prachtige beelden en video’s. Opgesteld in jouw huisstijl voor maximale impact op jouw doelgroep. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op!

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossingen die Megalux voor jouw bedrijf heeft?

Klanten

Ready to visualize your business?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de oplossing die Megalux en haar partners jou kunnen bieden? Vul dan het formulier in en wij nemen contact met je op.